Vârful Negoiu, Munții Făgăraș, tura de toamna, 21-23 septembrie

In muntii Fagaras
Vara a trecut, iar ghizii nostri montani s-au reintors din expeditiile din munti inalti, din Alpi, Dolomiti si Caucaz! 🏔⛰😍
Toamna si-a facut deja aparitia pe creste de munte, asa ca va propunem o tura frumoasa in muntii Fagaras, pe al doilea varf al tarii, ca altitudine, varful Negoiu, 2535m, precum si pe frumoasa Valea lui Stan, un canion spectaculos cu stânci impresionante!⛰🏔😍

Perioada: 21-23 septembrie
Locuri disponibile - 14.

Vineri seara 21 septembrie - in jurul orei 20.30 ne vom intalni in zona lacului Balea - Transfagarasan. Vom merge impreuna la cabana noastra, acolo unde ne vom si caza. Vom lasa masinile in parcarea acesteia.

In aceasta seara vom purta o discutie amanuntita despre programul turei de a doua zi si despre echipamentul necesar si vom efectua impreuna instructajul tehnic. Veti afla informatii despre ruta abordata, despre cum trebuie sa ne echipam pe traseu, despre durata turei sau conditiile meteo anunțate.

Sambata dimineata, 22 septembrie, la ora 7 ne vedem la micul dejun, apoi pregatim rucsacii si la ora 8 plecam pe munte.

Vom urca muntele de la cabana Balea Tunel pe ruta denumita Poteca lui Grigore pana la refugiul Caltun, altit. 2135m, unde vom face o pauza de pranz.😁
Lacul Caltun din Muntii Fagaras
De aici vom aborda traseul alpin spre varf prin Strunga Doamnei si in circa 3 ore, in functie de cat de bine veti sta cu pregatirea fizica, vom desfasura drapelul romanesc pe vf. Negoiu. 
Ne vom retrage catre cabana pe aceeasi ruta, sau o ruta alternativa tinand cont de conditiile meteorologice, dar si de starea fizica a particiantilor.

Atenție! Ruta va fi lungă și trebuie să fiți intr-o condiție fizică bună!😉

Dificultate traseu: medie, ruta nu are portiuni tehnice, dar necesita o buna conditie fizica, avand de urcat sustinut in creasta masivului si de depasit uneori pasaje expuse, asigurate bine cu cabluri metalice, acolo unde ghizii montani care va insotesc va vor oferi asistenta necesara parcurgerii in siguranta deplina a pasajelor. 
Durata dus-intors: 9-11 ore.
Ceturile Fagarasului de toamna
Sambata seara, dupa aceasta tura, vom sta de povesti la un pahar de vin fiert la cabana noastra din creasta Fagarasilor si veti auzi cateva povesti interesante despre ceea ce am facut in aceasta vara si anume ascensiunile din Dolomitii italieni, de pe varful Elbrus din muntii Caucaz, cel mai inalt din Europa, despre tura de acum cateva zile din Mont Blanc din Alpi, despre ascensiunea Grossglockner din Austria!⛰
Vom discuta si despre planurile de viitor si despre ce dorim sa va propunem pentru aceasta iarna!
Avem niste surprize pentru acest sezon asa ca stati aproape!

Anul viitor, ne reîntoarcem în #Himalaya acolo unde vom urca un vârf de peste 6.000m și vrem să vă povestim ce avem în plan 😁

A doua zi, duminica, 23 septembrie vom servi micul dejun la prima ora si ne vom lua la revedere de la inaltimile Fagarasilor, imbracate in haine de toamna!

Daca vremea o permite, vom merge pe Valea lui Stan, situata in partea sudica a Fagarasilor, acolo unde timp de 3-4 h vom urca si cobori pe aceasta vale spectaculoasa din inima muntelui, asigurata cu scari metalice.😉🏔⛰
Dificultate: usoara, cu pasaje expuse dar bine asigurate.
Durata: 3-4 ore.
Toamna pe creste fumegande

Atentie! Tura noastra se va derula in zona inalta a muntilor Fagaras, asa incat nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine groase, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, bluza de corp sintetica, pantaloni de trekking, caciula sau cagula, bocanci de munte, manusi, o lanterna frontala, ochelari de soare, bete de trekking, rucsac pentru tura de 1 zi.

Eventualele schimbari ale rutei sau retrageri fortate din cauza conditiilor meteo apartin in mod exclusiv ghizilor montani cu experienta care va insotesc!

Ghizi de munte

La cabana exista paturi de invelit, insa va recomandam sa aveti la dumneavoastra un sac de dormit usor!

Se poate servi masa, atat micul dejun care va fi oferit de noi, cat si cina, pe care o veti achita dumneavoastra la cabana in functie de preferinte.
Veti avea incluse cazarea la cabana in zona Balea Lac pentru doua nopti, micul dejun si serviciile de ghidaj montan.
Veti avea la dispozitie 2 ghizi montani atestati cu experienta in munti inalti.

Informatii despre tura si inscrieri numai la adresa: 
vicentiu.matei@gmail.com.
Telefon: 0741 576 088

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu