Tura de iarna pe Musala, 2925m si schi la Borovets, Bulgaria 11-14 februarie




In plina iarna in luna februarie va propunem o ascensiune hibernala a varfului Musala 2925m, M-tii Rila din Bulgaria, cel mai inalt pisc din Balcani in cadrul unei excursii de 4 zile, dedicata celor care doresc sa se antreneze alaturi de noi pe un varf care are aproape 3000m!De asemenea, vom petrece o zi la schi pe partiile din Borovets si vom face baie in piscina hotelului nostru de 4 stele, acolo unde vom fi cazati!

****In acest moment, nu se mai sta in carantina in tara la intoarcerea din Bulgaria, potrivit MAE.
⛷🏂🥰🏕

Perioada: 11-14 februarie
Ghizi montani atestati de Ministerul Turismului:
Mitză Matei, legitimație 6415 (ghid montan si instructor de schi autorizat)
Cristi Minculescu, legitimație 6148
Locuri limitate: 8.
Pret: 330 de euro/persoană
Tariful pentru cupluri este de 310 euro/ persoana!
Traseul nostru nu este unul tehnic, are doar cateva portiuni expuse, acolo unde ghizii nostri va vor asigura cu coarda in caz de nevoie. Traseul necesita o buna conditie fizica a turistilor, acestia urmand sa urce cateva pante destul de abrupte catre cabana Musala si apoi catre varful Musala, Acoperisul Balcanilor!
⛷🏂🥰☃️

****Tura este dedicata turistilor care sunt dornici sa se initieze sau sa aprofundeze tehnicile de mers pe munte la altitudine pe timp de iarna!
Nu trebuie sa fii un super-alpinist ca sa vii cu noi in tura, dar trebuie sa stai bine cu pregatirea fizica, adica sa rezisti sa mergi, prin ploaie sau vant si ninsoare, pana la 7-8 ore pe zi.

❄❄❄❄

Ziua 1, joi 11 februarie:
Vom pleca dimineata devreme din Bucuresti catre Borovets, iar durata rutei va fi de cca. 8-9 ore.
Cazare la hotel in camere duble in statiunea Borovets. In aceasta seara va avea loc o sedinta tehnica in care veti afla amanunte despre tura de a doua zi si vom stabili impreuna ce fel de echipament luam cu noi pe munte, pe ce traseu vom urca, veti afla date despre cum va fi vremea si despre ceea ce ne propunem sa facem pe creste!
Cazare la hotel de 4 stele dotat cu retsaurant si piscina!
⛷🏂🥰☃️🏕

Ziua 2, Ziua vârfului, vineri 12 februarie!
Ne trezim dimineata si servim micul dejun la hotelul nostru, iar apoi plecam catre varf, avand la noi un ruscac cu echipamentul necesar pe munte. Vom lua telecabina la prima ora si ne vom indrepta catre cabana Musala.
****Daca este cineva care doreste sa nu urce muntele impreuna cu ghizii (de pilda, daca vii cu iubita sau iubitul), acesta poate sa ramana si sa schieze pe nenumaratele partii de schi din statiunea Borovets si ne poate astepta la un vin fiert jos la hotelul nostru!
❄❄❄❄


Urcarea pe munte este de tip combinata: telegondola (Yastrebets 2,369 m) cu tura de trekking, total cca 2 ore de ascensiune pe munte pana la cabana Musala. De aici, vom ajunge dupa circa 1, 5h -2 h la Refugiul Everest, Ledenoto Ezero, cota 2700m. Realizam apoi ascensiunea pe vf. Musala 2925m, cel mai înalt varf din Balcani, pe care vom ajunge in circa 1h - 1h 1/2 din momentul plecarii de la acest refugiu, urmand o creasta ascutita dotata cu cabluri de asigurare.

Facem cateva poze pentru a imortaliza momentul pe cel mai inalt varf din Balcani si apoi coboram catre cabana in circa 3 h.
⛷🏂🥰☃️🏕


Revenim la Cabana Musala si coboram mai departe in statiune la Borovets, unde ne vom face comozi la hotelul nostru si ne pregatim sa iesim la o masa in oras la una din tavernele din statiune!
Vom iesi in oras si vom putea degusta din bucatele bulgaresti pregatite cu grija la unul din restaurantele din statiune, pentru a sarbatori reusita ascensiunii noastre!

Despre tura din munti:
Durata tura circuit Yastrabets 2369m - cabana Musala - Refugiul Everest - varful Musala - retur cabana - statiunea Borovets: cca. 9-11 ore.
Dificultate: medie cu cateva pasaje expuse care necesita sa nu aveti teama de inaltime si sa aveti cunostinte elementare de catarat la coltari si piolet.

Cazare la hotel de 4 stele dotat cu piscina si restaurant!
⛷🏂🏕





Ziua 3, sambata 13 februarie:


Va fi o zi dedicata schiului alpin! Veti avea cu voi un instructor profesionist de schi care va va insoti pe partie! Vom schia pe mai multe partii, in functie de nivelul fiecaruia, iar daca aveti nevoie de sfaturi privind imbunatatirea tehnicii de schi pe partie, instructorul vi le va oferi prin exercitii practice!
⛷🏂🏕


Partiile din statiunea Borovets au diferite grade de dificultate ( incepatori - intermediari si avansati) si in aceasta perioada sunt pline de zapada, beneficiind de un strat consistent!Echipamentul de schi il vom inchiria din statiune, preturile fiind modice, dar mai mici decat in tara.
Pe seara ne vom retrage la hotelul nostru si vom petrece o seara la piscina acestuia sau vom iesi in oras! Cazare la hotel de 4 stele dotat cu piscina si restaurant!
⛷🏂🏕

Ziua 4: duminica 14 februarie
Dimineata devreme servim micul dejun iar apoi ne vom pregati bagajele si ne reintoarcem acasa pe ruta Borovets-Bucuresti:
durata cca. 8-10 ore.
Tarif excursie: 330 de euro de persoana.
Tariful pentru cupluri este de 310 euro/ persoana!
⛷
🏂☃️🏕

Tariful include 3 nopti de cazare in statiunea Borovets la hotel de 4 stele in camere duble sau triple, hotel dotat cu restaurant si piscina.
- include micul dejun (inclusiv pentru vegetarieni) la hotel
- serviciile de ghidaj montan, urmând sa aveti la dispozitie 2 ghizi montani autorizati, cu experienta in munti inalti:Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya!
- include serviciile unui instructor de schi autorizat
- include pentru primele 4 persoane inscrise in cadrul excursiei, care achita un avans de 50% din tarif pana la data de 25 ianuarie: coltari, casca si ham de alpinism, piolet.
⛷🏂🏕🥰

Nu aveti incluse alte servicii care nu au fost specificate in program.
- nu este inclus transportul ( ne vom grupa pe masinile personale).
- nu include biletul de telecabina catre - Yastrabets, cota 2369m (circa 10 euro/pers).
Ne vom grupa pe masinile personale, iar costul carburantului si al vignetei de Bulgaria se va imparti la participanti!

*****Atentie! Aceasta este o tura de iarna care necesita echipament specific: bocanci de sezon, coltari, piolet, casca alpinism.
Daca aveti nevoie puteti inchiria de la noi ceea ce va lipseste.
❄❄❄❄

****Atentie!
Aceasta este o tura alpina de iarna derulata la peste 2900m altitudine, astfel incat nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine mai groase, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, bluza de corp din material sintetic, pantaloni grosi, manusi, caciula, bocanci de iarna, o lanterna frontala, termos pentru ceai, optional bete de trekking, rucsac pentru tura de 1 zi, de minim 30 litri.

***Despre schi!⛷🥰🏂🏕
Echipamentul necesar pentru schi il vom inchiria din statiunea Borovets de la un centru de schi situat chiar langa hotelul nostru!

***Despre tură:🏕☃️❄
Tura propusa poate suferi modificari in functie de starea vremii, iar deciziile din cadrul ascensiunii privind traseul urmat si eventualele retrageri fortate apartin NUMAI ghizilor montani profesionisti care va insotesc.
*****Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!
****Inscrierea in cadrul excursiei este valabila doar dupa achitarea avansului!

❄❄❄
Informatii si inscrieri la adresa:
vicentiu.matei@gmail.com sau drumetiiinromania@gmail.com sau la numerele de telefon: 0741 576 088 sau 0726 297 537.❄

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu