In weekend urcam in cetatea de piatra a varfului Ciucas, 1954m!




Va propunem o excursie intr-o zi de toamna pe potecile alpine ale Ciucasului, unde vom avea ocazia sa admiram stancile conglomerate cu forme fantastice desprinse parca din legendele cu zmei, zane si feti-frumosi: Sfinxul Bratocei, Turnul Goliat, Turnul Rosu, Mana Dracului sau Babele la Sfat.

Traseul pe care il vom parcurge: Pasul Bratocea 1263m - culmea Bratocea - Saua Tigailor - varful Ciucas 1954m - Tigaile Mari - cabana Ciucas - Saua Tigailor - retur la pasul Bratocea.

Plecarea se va face sambata dimineata, 15 noiembrie, la ora 9.00 din dreptul parcarii din Pasul Bratocea, care va fi si locul unde ne vom intalni. Dificultatea rutei este una medie, diferenta de nivel fiind de circa 700m. Durata: 6-8 ore, dus-intors.



Perspectiva din creasta muntilor Ciucas ne va oferi ocazia sa admiram in departare muntii Buzaului, ramurile sudice ale Carpatilor Orientali, Bucegiul cu Acele Morarului, Craiul cu creasta sa zimtata ca un fierastrau gigantic si chiar Fagarasul cu varfurile de peste 2500 de metri, daca vremea va fi senina.




In cazul in care starea vremii nu va permite efectuarea traseului in conditii de siguranta, aceasta tura va fi reprogramata. In acest moment, prognoza meteo este favorabila turei!

Aceasta este o tura alpina, asa ca nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine mai groase, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni grosi, manusi, caciula, bocanci, o lanterna frontala, optional bete de trekking, rucsac pentru tura de 1 zi.

Informatii si inscrieri la adresa: summits.experts@gmail.com sau la numerele de telefon: 0741 576 088, 0740 217 290. Cost excursie: 60 lei/pers. Costul include serviciile de ghidaj montan.

https://www.meteoblue.com/en/romania/weather-cheia-7364

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu