In creasta Craiului este inca iarna!

Pentru cei interesati de o tura in Piatra Craiului, in aceste zile, trebuie sa stiti ca in creasta Nordica inca mai este zapada, mai ales pe directia de mers catre varfurile Timbalelor si varful "La Om". Pe Padinile Frumoase, veti intalni zapada compacta, cam de la 1600m in sus. 

Atentie, zapada este umeda, grea si in unele locuri are peste o jumatate de metru. Chiar daca la poale sunt temperaturi ridicate, sus, in Piatra Craiulul este inca iarna.


Pe anumite portiuni ale crestei, expuse catre vest si nord, sunt multe traversee cu zapada inghetata, unde puteti aluneca usor, daca nu aveti echipamentul adecvat. Pe peretele vestic, toate rutele nemarcate au zapada din plin, asa ca gaditit-va, daca vreti sa urcati pe acolo!

Intrarea in traseul de coborare Carol Lehmann, banda albastra, este plina de zapada, iar valcelul de sus, la fel. Va spun asta, pentru ca ieri, multi turisti, fara echipament adecvat, incercau sa abordeze creasta masivului si sa coboare pe acolo....unii erau echipati doar in pantaloni scurti si cu bocanci de vara, fara parazapezi, fara bete de trekking!

Unii dintre acestia, sambata coborau valcelul de sub Varful Ascutit, direct pe talveg, pe ......fund! 
Mai jos, sub valcel, langa intrarea in hornul echipat cu cablu, aflat acum sub zapada de 2 metri, e o rapa destul de adanca, asa ca va imaginati ce ar fi putut sa pateasca!





Pe de alta parte, valcelul care coboara direct din Varful Ascutit, catre Padinile Frumoase este numai bun pentru schi de tura! In plus, pe traseul de coborare din Varful Turnu, catre cabana Curmatura, nu mai este zapada deloc, ruta fiind abordabila.




Carari cu soare si atentie pe ce ruta urcati in Piatra Craiului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu