De ce sa merg in expeditia de pe varful Grossglockner, 3798m, "Acoperisul Austriei", 30 iunie – 4 iulie?


Expeditie Summits' Experts pe varful Grossglockner, 3798m, "Acoperisul Austriei"
30 iunie – 4 iulie 2015

Considerat unul dintre cei mai frumosi munti din Alpi, Grossglockner este cel mai inalt varf din Austria cu cei 3798 de metri ai sai si fascineaza de zeci de ani cataratorii austriei, dar si din alte zone ale lumii. Muntele arata foarte imbietor cu fetele sale inzapezite si atrage anual zeci de mii de turisti de pe Glob, fie ca este vara sau iarna.



Peisaje ametitoare, la aproape 4000 de metri, vai adanci modelate de ghetarii erelor glaciare, pereti impunatori, trasee de via feratta, poteci marcate, zone de catarat, dar si rute de mountainbike, iata doar cateva dintre motivele care sa va determine sa urcati in Alpii Austrieci alaturi de Summits' Experts!

Iata ce va propunem noi! O tura de altitudine in Alpii Austrieci, intre 30 iunie – 4 iulie 2015, organizata de ghizii montani ai Summits' Experts. Tura este una medie din punct de vedere tehnic, insa necesita ca turistii sa posede o buna pregatire fizica. In zona mai tehnica a varfului, turistii vor urca asigurati in coarda de ghizi, dar si folosindu-se de numeroasele cabluri de otel, care sunt implantate in stanca muntelui si care fac ca drumul pana sus pe varf sa devina sigur!

Iata ce program va propunem:
Ziua 1, marti 30 iunie: plecare din Brasov spre Linz Austria. Cazare la pensiune in Austria.

Ziua 2, miercuri 1 iulie:  Ne indreptam spre Lucknerhaus, localitate  aflata la poalele lantului muntos Hohe Tauern.  Vom lasa masinile in parcarea amenajata si incepem ascensiunea de la altitudinea de cca. 1950m spre cabana Luckner Hütte, 2802 m, unde ne instalam si vom petrece noaptea.

Ziua 3, joi 2 iulie: In aceasta zi, programul nostru se va desfasura in regim “pole-pole”, ceea ce in traducere din limba Swahili  inseamna  “usor usor“, si care este un indemn la a merge fara graba pentru a permite organismului sa faca fata procesului  de aclimatizare. La fel vom proceda si noi, asa ca vom urca fara graba cei 650 m care ne despart de cabana Erzherzog-Johann-Hütte, aflata la 3454 m. Ajunsi aici ne instalam si facem ultimele pregatiri pentru ascensiunea de a doua zi, ziua varfului.



Ziua 4, vineri 3 iulie: Grossglockner, 3798m - Ziua varfului!

Plecam devreme din mai multe considerente pe care le impun intelepciunea si experienta altor expeditii montane, ajungem la varf in cca. 2 ore. Dupa fotografiile da varf si felicitarile de rigoare coboram in 5 - 7 ore la masini, urmand sa ramanem peste noapte la o pensiune in zona Lucknerhaus. Dar inainte insa, vom petrece impreuna o seara in care vom sarbatori victoria si ne vom impartasi experientele montane.

Ziua 5, sambata 4 iulie:  plecare spre casa destinatie Brasov.

Tarif:  - 400 EURO transport inclus
            - 300 EURO varianta fara transport*, cu intalnire ziua a -2- a  (data de 1 iulie) dimineata la Lucknerhaus

Perioada desfasurare:
marti 30 iunie - sambata 4 iulie 2015  5 zile - 4 nopti cazare

*miercuri 1iulie - sambata 4 iulie 2015, varianta fara transport, include 4 zile 3 nopti de cazare


                                   
Servicii incluse:
- transport (optional) Brasov Lucknerhaus si retur.
- cazare 2 nopti in Austria la pensiune cu mic dejun inclus;  *varianta fara transport 1 noapte (la coborare) in Austria la pensiune cu mic dejun inclus.
- cazare 2 nopti pe munte la cabana.
- ghid  montan atestat roman.
- regim de mese: mic dejun aferent noptilor petrecute la pensiune.

Servicii neincluse:
- mesele in afara celor specificate
*cazarea din ziua 1 pentru varianta fara transport
- cheltuielile legate de intoarcerea spre casa din ziua a-5-a
- alte servicii nespecificate.


Pe langa echipamentul montan specific mai este necesar urmatorul set de echipament ** tehnic:
- coltari
- piolet
- casca
- ham

Atentie! In masura inscrierii turistilor, Summits' Experts poate pune la dispozitie fara cheltuieli suplimentare aceste materiale tehnice primilor sase turisti care achita avansul pentru aceasta expeditie. Detalii la adresa de e-mail: summits.experts@gmail.com sau pe eventul de Facebook:

https://www.facebook.com/events/1622792261276964/

Va asteptam sa urcati muntii cu noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu