Tură alpină în Monte Rosa, Italia, 6 vârfuri de peste 4000m, 2-7 iulie

La vara la inceput de iulie, va propunem o tura in muntii Alpi. Aici vom urca iar pe varfurile din masivul Monte Rosa din Italia. Aceasta este o tura dedicata iubitorilor de munte si celor care doresc sa se obisnuiasca cu mersul pe ghetari si in viitor sa incerce abordarea muntilor mai inalti.

🧗‍♂️🧗‍♂️🧗‍♂️
Nu trebuie sa fii un super alpinist pentru a lua parte la aceasta tura, dar trebuie sa poti sa mergi prin vant si ger pana la 10 ore. In aceasta expeditie deciziile de schimbare a programului afisat sau de retragere (in functie de starea vremii sau de conditia fizica a participantilor) apartin doar celor doi ghizi montani care va vor insoti.
Traseul nu este unul extrem de tehnic, dar se va desfasura pe ghetar si printre crevase, deci mersul legat in coarda, cu coltari si piolet este obligatoriu!!!
Perioada: 2-7 iulie
Locuri limitate: 3.
Ghizi montani atestati de Ministerul Turismului:
Mitza Matei, legitimatie nr. 6415
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148



🧗‍♂️🧗‍♂️🧗‍♂️
Monte Rosa este un lanț muntos în masivul Alpii Pennini, situat la granița dintre Italia și Elvetia. Masivul Monte Rosa are mai multe vârfuri de peste 4000m, dar noi vom urca pe sase dintre ele: Vincent Pyramid 4215m, Balmenhorn 4167m, Signalkuppe (Punta Gniffeti) 4556m, Zumsteinspitze (Punta Zumstein) 4563m, Parrotspitze (Punta Parrot) 4436m, Ludwigshöhe (4341 m).
Programul turei: 2-7 iulie
🌄🏕😍

Ziua 1: Bucuresti, Milano (Bergamo), Alagna Valsesia 1200m.
Cazare in camping, la cort.
( cei care doresc pot veni cu masina pana la Milano, acolo unde ne vom intalni cu totii)
Ziua 2:
Dimineata devreme parasim camping-ul si urcam cu telecabina pana la Punta Indren 3275m si de aici in cateva ore suntem la Refugiul Gnifetti 3647m, unde ne cazam si pana seara exersam mersul asigurati in coarda cu ajutorul coltarilor si a pioletului.
Traseu: Alagna Valsesia, Punta Indren 3275m, Refugiul Gnifetti 3650m.
Cazare la refugiu cu mic dejun.




🏕😍🙏🌄
Ziua 3:
Luam micul dejun si la ora 4 pornim ascensiunea de aclimatizare pe Varfurile Vincent Pyramid 4215m si Balmenhorn 4167 m.
Cazare la refugiu cu mic dejun.

🧗‍♂️🌄🙏🏕

Ziua 4:
Ziua varfului si a "Reginei Margherita"!
Luam micul dejun si in jurul orei 4 parasim cabana catre varf. Cabana Margherita de pe vârful Punta Gnifetti este cea mai faimoasă cabana pentru că este cea mai inaltă din Europa.

Traseu: Refugiul Gnifetti, Signalkuppe (Punta Gniffeti) 4556m, Refugiul Regina Margherita, Zumsteinspitze (Punta Zumstein) 4563m, Parrotspitze (Punta Parrot) 4436m, Ludwigshöhe (4341 m), Ref Gnifetti.
Cazare la refugiu cu mic dejun, iar seara aveti pregatita o surpriza din partea ghizilor.
🏕🌄🧗‍♂️

Ziua 5:
Luam micul dejun si parasim refugiul. Dupa aproximativ doua ore luam telecabina si coboram la camping. Optional (cine doreste si daca vremea ne permite) putem sa parcurgem un traseu de via ferrata din zona (cost suplimentar 60 euro).
Traseu: Refugiul Gnifetti 3650m, Punta Indren 3275m, Alagna Valsesia 1200m. Cazare in camping, la cort.
🏕🌄🧗‍♂️





Ziua 6:
In aceasta zi ne pregatim sa ajungem in tara, insa nu inainte de a petrece cateva ore in frumosul Milano sau un alt orasel de pe drumul spre Milano.
Ruta: Alagna Valsesia, Milano, Bucuresti.
🧗‍♂️🧗‍♂️🧗‍♂️

Tarif: 930 euro/persoana.
Grup: 3 persoane.

Pretul include:
- Transferuri aeroport Milano- Alagna Valsesia (tren si autobuz)
- cazare in camping la cort, cu mic dejun inclus - doua nopti
(camping-ul este unul modern, dotat cu toalete, cabine de dus cu apa calda, sala de mese cu prize electrice)
- cazare refugiu- trei nopti, cu mic dejun inclus
- bilete telecabina (dus-intors)
- doi ghizi montani romani cu experienta in munti inalti
- minicurs alpinism
- corturi
- echipament comun de alpinism, corzi, anouri, carabiniere, cuie de gheata si scripeti, fotografii si filmare
🧗‍♂️🧗‍♂️🧗‍♂️

Pretul nu include:
- Bilete de avion, mesele nespecificate (pranz si seara), băuturi alcoolice şi nealcoolice
- echipament individual– ham, coltari, piolet, casca, sac de dormit si saltea sau izopren
- asigurare medicala
- alte cheltuieli individuale.

🧗‍♂️🧗‍♂️🧗‍♂️
****Atentie! Aceasta este o tura care se desfasoara la peste 4000m pe ghetar si veti avea nevoie de echipament tehnic de iarna:
- bocanci de munte cu talpa rigida, geaca Gore Tex, bluza de corp, pantaloni rezistenti la vant, bete trekking, polar, tricou de schimb din poliester, frontala, manusi de iarna (doua perechi), crema de protectie solara, caciula/cagula, ochelari de soare/schi, trusa medicala, rucsac 20-30l pentru traseu, bidon apa/termos.

🧗‍♂️🧗‍♂️🧗‍♂️
Atentie! Este necesar si echipament tehnic: coltari, piolet, ham de alpinism, 2 anouri, 2 carabinere cu filet, casca de alpinism. (echipamentul tehnic pentru ascensiune se poate inchiria de la noi contra sumei de 250 lei sau 65 lei piesa).
Daca vreti sa participati, nu este suficient sa dati “join” evenimentului de pe Facebook, ci trebuie sa sunati sau sa ne scrieti si sa ne spuneti cate ceva despre experienta voastra montana si sa achitati un avans au integral suma de 930 euro pana in data de 10 iunie!!!
🧗‍♂️🧗‍♂️🧗‍♂️
***Dupa inscriere daca renuntati la tura cu mai putin de 25 zile, pana in ziua turei, trebuie sa gasiti inlocuitor!!!Atentie!****


****
Informatii despre costuri, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresele:
vicentiu.matei@gmail.com sau
pemuntecucristim@gmail.com sau sa ne sunați la telefon:
0741 576 088
0726 279 537

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu