Organizam in luna august 2015 expeditie in inima Alpilor, varful Mont Blanc, 4810m

Varful Mont Blanc, 4810m
Ziua 1: Zbor din Romania, aeroportul Henri Coanda - aterizare aeroportul din Geneva, Elvetia.
Transfer Geneva-Chamonix, cazare in cocheta asezare Le Fayet, situata langa Chamonix la hotel, pensiune. In seara acestei zile vom verifica impreuna echipamentul si vom pregati detaliile pentru marea expeditie.
Cazare camere duble sau triple hotel


Foarte aproape de varf! Mai avem un pic!
Ziua 2:  Le Fayet – refugiul Tette Rousse, alt. 3167m. In oraselul Le Fayet se afla statia de plecare a celebrului „Tramway du Mont-Blanc” cu care vom calatori si noi pana la statia terminus Nid d’Aigle - alt.2374m. De la statia terminus a tramvaiului, ne luam rucsacii si incepem ascensiunea catre refugiul Tette Rousse, 3167m unde ajungem dupa cca 3-4ore de mers. Trebuie sa avem aparatele de fotografiat pregatite pentru ca pe drum vom vedea nenumarate exemplare de capre Ibex care in zona sunt denumite “bouquetin”. Ajunsi la refugiul Tette Rousse ne instalam si ne pregatim pentru traseul de a doua zi.

Iesire pentru aclimatizare si exersarea folosirii echipamentului de iarna.
Cazare in camere comune refugiul Tette Rousse 3167m.


Plecare de la refugiul Vallot


Creasta zimtata a Alpilor Francezi

Ziua 3: In aceasta zi vom urca de la refugiul Tette Rousse 3167m la refugiul  Gouter 3835m diferenta de nivel cca 670m pe verticala. La scurt timp dupa plecarea de la Tette Rouse vom depasi o prima provocare prin traversarea celebrului Grand Couloir - o portiune unde vom fi atenti la caderile de pietre, apoi vom urca zona stancoasa a ceea ce francezii denumesc L’arrete du Gouter, zona pe care o vom depasi cu ajutorul cablurilor de otel montate in stanca. Dupa cca. 5 ore de ascensiune trecem pe langa vechiul refugiu, apoi ajungem la noul refugiu Gouter (3835m), care din departare seamana cu un urias OZN. 

Iesire pentru aclimatizare si exersarea folosirii echipamentului de iarna.
Cazare in camere comune refugiul Gouter 3835m.


La intoarcerea de pe varf!





Ziua 4:  Ziua varfului: obiectiv - varful Mont Blanc, 4810m, cel mai inalt varf al Alpilor!
Experienta celor 7 ascensiuni reusite de pana acum ne-au condus la concluzia ce cea mai potrivita pentru plecare este ora 8! Ruta abordata necesita echipament tehnic de alpinism de iarna: coltari, piolet, casca, ham si bete de trekking.  

Nu sunt probleme tehnice deosebite, trebuie insa atentie in zonele mai expuse. Aici, ghizii Summits Experts vor fi langa dvs. si incepand de la refugiul Vallot 4362m veti urca asigurati in coarda, pentru a depasi in siguranta zonele de creasta mai expuse. Traseul alpin pana pe varf va dura 6 - 7 ore de mers. Vom face nenumarate poze si vom admira Alpii din cel mai inalt punct al lor! Dupa fotografiile de varf, vom incepe coborarea care va dura cca. 4-5ore pana la refugiul Gouter, unde ne vom opri si vom petrece o noapte de binemeritata odihna.


Noul refugiu Gouter
Ziua 5: Coborare la Le Fayet!
Vom cobori de la refugiul Gouter 3835m  la refugiul Tette Rousse 3167m, urmand ca dupa o scurta pauza sa abordam ruta catre statia de tramvai Nid d’Aigle 2374m, locatie de unde vom lua  tramvaiul si vom cobori la Le Fayet. Aici ne vom caza la hotel.


Vedere spre Italia

Ziua 6: Zbor catre Romania
Dimineata urmeaza transferul catre aeroportul din Geneva, Elvetia, iar de aici zborul catre Romania, destinatia fiind aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.


Muchia Bionnassay

Cat costa expeditia si ce include pretul?

Expeditia costa 990 de euro si aveti inclus:

• Transferuri + transport avion dus-intors;
• Biletele de tramvai;
• Ghid montan Summits' Experts pe intreaga durata a expeditiei; 
• Cazare la hotel cu mic dejun inclus;
- Cazare la refugiul Tette Rousse si cazare la noul refugiu Gouter, ambele situate la altitudine.

Informatii detaliate veti gasi scriindu-ne la adresa: summits.experts@gmail.com!Va asteptam sa urcati alaturi de ghizii Summits' Experts in Alpi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu