Google+ Badge

Despre noi

Alexandru Boru 


Ghid montan din cadrul Asociatiei Ghizilor Montani din Romania, AGMR, membru al Alpin Club Brasov: am efectuat mai multe expeditii reusite in muntii inalti ai Terrei. Am urcat de 7 ori ca si ghid montan varful Mont Blanc, de 3 ori varful Elbrus din Caucaz si de 2 ori pe varfurile Aconcagua si Kilimanjaro, din America de Sud, respectiv Africa. Experienta deosebita in organizarea unor expeditii montane de altitudine.Mihai Matei

Am inceput sa urc muntii in urma cu 17 ani, in studentie. Practic alpinismul si schiul alpin de aproape 12 ani, sunt membru al Alpin Club Brasov din anul 2001. Am parcurs alaturi de membrii Clubului Alpin din Brasov diferite trasee din muntii nostri si din strainatate, in conditii de iarna si de vara, ascensiuni tehnice sau clasice, de trekking sau pe schiuri de tura. 

Am participat la diferite concursuri de schi-alpinism militare (sunt cadru militar in rezerva) sau actiuni montane organizate de Asociatia Ghizilor Montani din Romania, AGMR. Sunt sportiv de performanta, detin centura neagra, gradul 1 Dan, stilul Karate - WADO Ryu, fost membru al Federatiei Romane de Arte Martiale, FRAE. Am parcurs un modul de initiere in "Tehnici de supravietuire in conditii extreme pentru Forte Speciale Militare", organizat de institutia militara in care am activat ca si ofiter.

Incepand din anul 2011 sunt membru al Asociatiei Montane Carpati - AMC, in prezent coordonator al Departamentului de Ateliere Montane de Alpinism, Schi de tura si Prim-ajutor, context in care am coordonat derularea unor ateliere de initiere in catarare, de vara si de iarna - alpinism hivernal, dar si de schi de tura, nivologie si de prim-ajutor. 


Sunt ghid local/national de turism si am absolvit modulul de ghizi montani - initiere, sustinut de Asociatia Ghizilor Montani din Romania, AGMR. Am parcurs si modulul de specializare ghid montan AGMR, fiind ghid montan aspirant.

Am urcat varfurile Moldoveanu, 2544m si Negoiu, 2535m - ascensiuni de iarna. Am parcurs creasta muntilor Bucegi, Piatra Craiului, Retezat, Parang si Rodnei, ture de iarna. Practic catararea pe gheata, ice-climbing. Am luat parte ca si ghid montan insotitor la mai multe ture alpine cu membrii si voluntarii din cadrul Asociatiei Montane Carpati in Carpati, in toate anotimpurile.

In muntii din afara Romaniei, am urcat ca si ghid insotitor de grup varfurile montane:
- Mussala, 2925m din masivul Rila, Bulgaria, 2007 si 2009, 2015.
- Mitykas, 2918m, Olimp, Grecia, 2013 si 2015
- Korab, 2764m, Macedonia-Albania, 2013 si 2015
- Zla Kolata, 2543m, Muntenegru - 2013 si 2015
- Grossglockner, Alpii Austrieci, 3792m, 2015
- Damavand, Iran, 5610m, Alborz Mountains
- Triglav, 2864, Slovenia - 2014 si 2015
- Mont Blanc, 4810m, Alpii Francezi, expeditii in anii 2012, 2013 si 2015 ca si ghid 
montan insotitor al unor grupuri de turisti. 
Gabi Ruica
Salvamontist si ghid montan AGMR, membru al formatiei Salvamont Arges, Experienta deosebita in alpinism, catarare, speologie, salva-speo si ice-climbing. Am urcat varfurile Elbrus din Caucaz, Mont Blanc din Alpii Francezi, Musalla, Bulgaria, varfuri din masivul Monte Rosa, Alpii Penini, Matterhorn - Elvetia.