Grossglockner 3798m, cel mai înalt vârf al Alpilor austrieci





La inceput de iulie Asociatia de ghizi Summits' Experts organizeaza cea de-a cincea expeditie montana pe cel mai inalt varf al Austriei, Grossglockner 3798m, o foarte frumoasa tura in Alpii Austrieci, dar care necesita o buna conditie fizica, cunostinte elementare de catarare pe stanca si tehnica de parcurgere a zapezii cu coltari si piolet.


Perioada: 2 - 6 iulie 2018
Locuri disponibile: 6

Ziua 1, luni 2 iulie: plecam cu masinile din Romania, ne intalnim cu totii spre seara la o pensiune in vestul Ungariei sau chiar in Austria, petrecem seara impreuna si urmeaza sa stabilim detaliile pentru zilele urmatoare.
Cazare la hotel, pensiune cu mic dejun Ungaria.

Ziua 2, marti 3 iulie: Ne indreptam spre Austria, in preajma pranzului vom ajunge la Lucknerhaus, cabana aflata la poalele lantului muntos Hohe Tauern, acolo unde vom lasa masinile in parcarea amenajata si vom incepe ascensiunea de la altitudinea de cca. 1950m spre cabana Studllhutte, 2801 m unde ne instalam si vom petrece noaptea.
In cursul dupa amiezii vom face o ascensiune pentru aclimatizare pe inaltimile inconjuratoare.
Dificultate traseu: usor
Cazare la cab. Studllhutte, 2801m
Durata: 3 ore.


Ziua 3, miercuri 4 iulie: In aceasta zi, vom incepe ascensiunea dimineata devreme, intr-un ritm cat mai lejer, pentru a da corpului posibilitatea sa se aclimatizeze si ne vom indrepta catre cabana Erzherzog Johann Hütte, aflata la circa 3454m alt, urcand in jur de 650m diferenta de nivel in circa 2-3 ore.
Ajungem la cabana si facem o pauza de hidratare, apoi in functie de starea vremii si conditia fizica a participantilor ne vom indrepta catre varful Grossglockner, sau luam decizia sa ramanem la cabana.
Daca optam sa pornim spre varf, traseul va dura in jur de 5-6 ore total parcurs, ruta fiind una de dificultate medie, insa avand parte si de zone de creasta aeriene, expuse, acolo unde vom instala corzi fixe pentru asigurare, urmand ca ghizii montani insotitori sa se preocupe de siguranta ascensiunii.
Varful cel mai inalt din Austria, Grossglockner 3798m ne va rasplati cu privelisti uluitoare catre crestele si ghetarii Alpilor Austrieci, dar si catre Italia, acolo unde se intrevad varfurile alpine ascutite ale Dolomitilor.
Dificultate:
usor spre mediu tronsonul Studllhutte - Johann Erzherzog Hutte,
- mediu cu pasaje expuse: traseul spre vârful Grossglockner.
Cazare la cabana Johann Erzherzog Hutte, 3454m, cabana situata la cea mai mare altitudine din Alpii Austrieci.

Ziua 4, joi 5 iulie: In cazul in care nu am urcat inca varful, vom incepe ascensiunea dimineata devreme catre Grossglockner, 3798m! Plecam devreme din mai multe considerente pe care le impun experienta altor expeditii montane, asa ca vom ajunge pe varf in cca. 2-3 ore, urmand sa mai facem in jur de 2-3 ore inapoi la cabana Studllhutte.
In cazul in care s-a reusit deja ascensiunea varfului, ne vom pregati de coborare catre masini, acolo unde vom ajunge dupa circa 4-5 ore de traseu combinat ghetar/ stanca.
Ne vom caza la o pensiune, hotel in Tirol, acolo vom petrece impreuna o seara in care vom sarbatori victoria si ne vom impartasi experientele montane.

Ne aflam pe valea raului Isel, iar daca vom avea suficient timp la dispozitie in functie de ora coborarii de pe munte, va propunem o tura de rafting pe raul Isel, unul dintre cele mai spectaculoase rauri ale Austriei, la nivelul 3/5 de tehnicitate.
Vom avea la dispozitie ghizi calificati de rafting si vom beneficia de echipament de rafting adecvat.
Toti participantii la rafting vor primi costume si ciorapi de neopren, veste flotante, casti, hanorace. Aveti nevoie de prosop, slip, costum de baie si haine uscate pentru a le folosi dupa tura de rafting. Daca aveti aparate foto rezistente la contactul cu apa acum este momentul sa le luati cu voi!

Vineri, 6 iulie: Este ziua in care ne vom lua "La revedere" de la acesti munti uluitori si ne vom indrepta spre casa sau spre alte zari.

Tarif: 500 EURO / pers.
Servicii incluse:
- cazare 1 noapte Ungaria hotel/ pensiune 3* cu mic dejun inclus.
- cazare 2 nopti pe munte la cabanele de altitudine.
- cazare 1 noapte Austria hotel/ pensiune 3* cu mic dejun inclus.
- servicii de ghidaj montan, in aceasta tura vor fi maximum 6 turisti alpinisti, asistati de doi ghizi montani cu experienta in munti inalti cu mai multe ascensiuni reusite pe varful Grossglockner 3798m
- regim de mese: mic dejun aferent noptilor petrecute la pensiune.
- echipament comun de alpinism: hamuri, corzi, anouri, carabiniere.

Servicii neincluse:
- transportul (va sprijinim sa va grupați pe masini pentru a parcurge drumul din țară către Austria).
- mesele in afara celor specificate - nu sunt incluse mesele de la cabane
- alte servicii nespecificate.
- serviciile de rafting/ optional (costul este in jur de 50 euro/pers)
- taxe de intrare in parcuri, muzee, rezervatii.


Atentie! Varful Grossglockner se incadreaza in categoria tehnic, iar amenajarile existente si asigurarile instalate de ghizii dvs. fac ascensiunea mai sigura si mai usoara, insa sunt necesare cunostinte de alpinism, o buna pregatire fizica si de dorit, parcurgerea in prealabil a unor trasee mai tehnice din Romania, cum ar fi vai de abrupt din Piatra Craiului sau vai de abrupt din Bucegi.
De asemenea este necesara stapanirea tehnicilor de parcurgere a zapezii cu coltari si piolet. 


Atentie!!!Aceasta tura nu este recomandata persoanelor care au teama de inaltime, traseul catre varf avand si pasaje aeriene, expuse, dar bine asigurate!
Foarte probabil pe vârful Grossglockner vom gasi zapada si in luna iulie, asa incat echipamentul trebuie sa cuprinda: bocanci de iarna, parazapezi, geaca impermeabila, pantaloni rezistenti la vant, bete trekking, polar, frontala, manusi, crema de protectie solara, sapca/batic/palarie, medicamente, rucsac ( 20-30l), bidon apa (2litri).


Pe langa echipamentul montan specific mai este necesar urmatorul set de echipament tehnic**:
- coltari
- piolet
- casca
- ham.
- anou asigurare 50cm-80cm
** Asociatia de ghizi Summits' Experts poate inchiria celor interesati echipament tehnic!


Informatii si inscrieri la adresa: 

summits.experts@gmail.com sau la numerele de telefon: 0727 777 859 sau 0741 576 088.
Informatii si imagini puteti gasi si pe contul nostru de Facebook, aici:

https://www.facebook.com/events/157185965073240/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu