Ascensiune pe Kilimanjaro, cel mai inalt varf al Africii, 21-29 septembrie


Pentru luna septembrie, Asociatia de ghizi Summits' Experts va propune sa ne insotiti pe cel mai inalt varf al Africii, Uhuru Peak, Kilimanjaro, 5895m.

Perioada: 21-28 septembrie
Locuria disponibile: 8.


Vom urca pe Ruta „Machame” cunoscută şi ca ruta „Whiskey”, care este probabil cel mai frumos traseu de ascensiune al muntelui Kilimanjaro.

O aventură de o săptămână pe "Acoperişul Africii" pentru care singurele cerințe sunt: o bună condiție fizică și dorința de a descoperi o lume fantastică. 

Turiştii beneficiază de ghizi specializaţi, de porteri care le vor căra aproape întreg bagajul, echipamentul, proviziile, precum şi de un bucătar în timpul expeditiei.

Ascensiunea pe ruta Machame este o experienţă unica, ce oferă turiştilor privelişti de neuitat încă din prima zi. 

Peisajele sunt spectaculoase, de la luxurianta pădure ecuatorială la apusurile târzii, de la pereţii de stâncă ai craterului Kibo până la gheţarii imenşi vizibili de pe vârf. Visul oricarui fotograf!

În plus, aceasta rută oferă alpinistilor un ajutor nepreţuit în procesul de aclimatizare, adică obişnuirea treptată a organismului cu efectele altitudinii. Este pe deplin respectat principiul „climb high, sleep low”, adică urcarea la altitudine în timpul zilei şi apoi revenirea la o înălţime mai joasă pentru a favoriza organismul in procesul de aclimatizare.

Din toate aceste motive, ruta Machame este preferată de tot mai mulţi turişti pe Kilimanjaro, oferind atât peisaje excepţionale cât şi condiţii optime de aclimatizare, faţă de alte trasee către vârful acestui munte.


În mod obişnuit, ascensiunea pe ruta Machame durează 8 zile (dintre care 6 zile efectiv pe munte). Opţional, poate fi adăugată o zi suplimentară (între zilele 3 si 4, vezi programul de mai jos), pentru o mai bună aclimatizare.

Programul expeditiei:

Ziua 1: 
Prezentarea la aeroportul Otopeni pentru îmbarcare cu destinaţia Kilimanjaro Airport.

Odată ajunşi în Aeroportul din Kilimanjaro, sunteţi întâmpinaţi de partenerii noştri locali, împreună cu care veţi face transferul până în oraşul Moshi (35 de minute), la poalele muntelui Kilimanjaro. Cazare la hotel in Moshi.

Ziua 2: Poarta Machame – Tabăra Machame (3000 m)

Mic dejun.
Intalnire cu ghidul local impreuna cu care se stabilesc detalii despre ascensiune, tipul de alimente preferate, echipament, alte aspecte legate de specificul ascensiunii.

După eventuale completări de echipament (se poate închiria cu ajutorul partenerilor locali) şi cumpărături, veţi efectua transferul de la hotel la poarta de intrare în Parcul Naţional Kilimanjaro. 


Aici veţi face cunoştinţă cu întreaga echipă care vă va spriji logistic în ascensiune: 
asistentul ghidului, bucătar şi porteri. 

Traseul efectiv durează între 4 si 5 ore până în Tabăra Machame (3000 m) şi se desfăşoară prin luxurianta pădure ecuatorială, habitat natural pentru numeroase specii de maimuţe, păsări exotice şi flori superbe. Pe drum veţi face o pauză pentru prânz (prânzul este tip lunch-box). Ajunşi în tabără veţi avea parte de o cină caldă. Cazare la cort în Tabăra Machame (3000 m).

Ziua 3: Tabăra Machame (3000 m) – Tabăra Shira (3800 m) 


Ziua începe cu admirarea vârfului Uhuru la orizont. După micul dejun începe traseul efectiv către Tabăra Shira (3800 m), unde veţi servi prânzul şi cina şi vă veţi odihni din plin. Paşii vă vor purta deasupra pădurii ecuatoriale, în lumea unor plante gigantice şi ciudate, iar relieful vulcanic începe de asemenea să se arate tot mai evident.

Traseul de astăzi durează 4-5 ore, cu suficient timp pentru relaxare. In a doua jumătate a zilei veţi putea face şi o scurta plimbare pentru aclimatizare.
Dacă vremea este senină puteţi vedea vârful Uhuru.
Cazare la cort în Tabăra Shira (3800 m).

Ziua 4: Tabăra Shira (3800 m) – Turnul de Lavă (4600 m) – Tabăra Barranco (3900 m).

Peisajele se schimbă în această zi. După micul dejun veţi urca spre zona semi-deşertului alpin, cu plante caracteristice, surprinzătoare şi spectaculoase. Ascensiunea vă poartă până la zona Lava Tower/Turnul de Lavă (4600 m), un turn uriaş în peisajul deja arid al vulcanului Kilimanjaro. În acest loc superb veţi servi prânzul şi veţi petrece momente extrem de importante în procesul de aclimatizare. 

După prânz începe coborârea, prin pădurea de arbori uriaşi Dendrosenecio, către Tabăra Barranco (3900m), unde veţi servi cina şi vă veţi odihni. Traseul din această zi durează puţin peste 6 ore, fiind gândit pentru a facilita acomodarea organismului cu efectele altitudinii, crescând în acest fel şansele de a ajunge pe vârf, graţie unei aclimatizări mai bune.
Cazare la cort în Tabăra Barranco (3900 m).

Ziua 5: Tabăra Barranco (3900 m) – Tabăra Barafu (4600 m)

Astăzi veţi avea parte de încă o zi incredibilă, cu peisaje superbe. După micul dejun, ziua începe cu ascensiunea abruptului perete Barranco, însa cei obişnuiti cu traseele alpine din Piatra Craiului nu vor avea nici cea mai mica tresărire pe această potecă!
Privind în urmă spre Tabăra Barranco, se poate observa uriaşul defileu şi cascadele sale spectaculoase, situate chiar la picioarele voastre. Odată finalizată ascensiunea peretului Barranco, veţi fi răsplătiţi cu o vedere de neuitat asupra vârfului Uhuru.

De aici începe zona deşertului alpin iar urcuşul continuă până în tabăra intermediară Karanga, unde veţi servi un prânz cald. Urmează ultimul urcuş către Tabăra Barafu (4600 m), de unde sunt deja vizibili gheţarii uriaşi precum şi vârful secundar Mawenzi. 

Traseul durează în total 6-8 ore (inclusiv pauza de prânz). Odihna din această seară este foarte importantă, deoarece urmează ziua în care veţi urca pe vârf.
Cazare la cort în Tabăra Barafu (4600 m).

Ziua 6:
Ziua Vârfului ! 

Tabăra Barafu (4600 m) - Vârful Uhuru (5895 m) – Tabăra Mweka (3100 m)
Trezirea va fi înainte de miezul nopţii pentru un mic dejun extrem de matinal (ceai fierbinte şi biscuiţi), apoi la ora 00:00-ora optima pentru start veţi începe urcuşul către acoperişul Africii.
Odată ajunşi la marginea craterului, Stella Point (5700 m), vă puteţi odihni şi admira răsăritul, având vârful Uhuru în spate, la mică distanţă. Craterul uriaş Kibo şi gheţarii imenşi şi spectaculoşi completează peisajul.

Urcuşul continuă pentru încă o oră până pe vârful Uhuru (5895 m), cel mai înalt punct al muntelui Kilimanjaro şi al Africii. După o pauză bine-meritată şi fotografiile de pe vârf, coborâţi către Tabăra Barafu, unde vă veţi odihni, veţi servi prânzul şi strânge echipamentul.
Continuaţi coborârea către Tabăra Mweka (3100 m), unde vă aşteaptă o cină caldă.

Aceasta este cea mai lungă şi cea mai dificilă zi, dar merită orice efort. Urcuşul de la Tabăra Barafu către vârful Uhuru durează între 6 şi 8 ore. Coborârea către Tabăra Barafu şi apoi către Mweka vor părea mult mai uşoare după atingerea vârfului. Cazare la cort în Tabăra Mweka (3100 m).

In mod traditional in aceasta seara in cadrul unei mici festivitati are loc acordarea tips-urilor ca un semn de apreciere al eforturilor depuse de membrii echipei de suport pentru succesul expeditei.

Ziua 7: Tabăra Mweka (3100 m) – Poarta Mweka (1980 m).

După micul dejun se strânge echipamentul şi veţi începe ultima coborâre, către poarta Mweka. După circa 3 ore se ajunge la poarta Mweka unde veţi primi diplomele din partea Parcului Naţional Kilimajaro. Poteca vă poartă azi prin mistica pădure ecuatorială – un final fantastic al unei săptămâni de neuitat.

Experienţa este aproape de final…. veţi sărbători victoria ascensiunii împreună cu echipa de suport de pe munte: ghizi, bucătar, porteri. Nu uitaţi nici berea Kilimanjaro! Vă veţi îmbarca pentru transfer auto spre hotel unde veţi găsi toate cele necesare: duş fierbinte, internet wireless si un pat confortabil (ordinea diferă în funcţie de preferinţele voastre!).

Nu veţi uita niciodată această experienţă! Cazare la hotel in Moshi. Tot in aceasta noapte plecam spre aeroport pentru zborul către țara.

Ziua 8: Kilimanjaro – Bucureşti

Decolare de pe Kilimanjaro International Airport, cu aterizare la Bucuresti in aceeasi zi.

Servicii la sol incluse:
• Transfer aeroport – hotel – aeroport şi transferuri locale
• 2 nopţi cazare cu mic dejun la hotel in Moshi
• 5 nopţi cazare în cort dublu, conform programului turistic
• Pensiune completă pentru zilele 2-6, partial ziua 7
• Ghid local, vorbitor de limba engleză; asistent de ghid, porteri, bucătar
• Taxe de acces şi salvare în Parcul Naţional Kilimanjaro
• Grupul, de cel putin 3 persoane, va fi însoţit de ghid montan roman cu experienta in munti inalti.

Servicii neincluse:

• bilet de avion cca 950 euro in martie 2018
• Mesele nespecificate la servicii la sol incluse
• Echipament personal, sac de dormit, saltea, rucsac etc.
• Bacşişuri pentru echipa de suport de pe munte cca 150US$/pers
• Asigurarea medicala si storno.

Echipament personal necesar :
- pelerina de ploaie
- bocanci usori de trekking
- bocanci de altitudine
- pantaloni si geaca goretex,
- vesta puf
- parazapezi
- echipament personal: tricou, polar, indispensabili etc
- rucsac mare 60- 80 ltr si husa impermeabila pentru echipament care va fi transportat de porter
- rucsac personal mediu 30--40ltr si husa impermeabila
- manusi usoare polartec
- manusi groase
- caciula, cagula,
- casca - recomandabil
- protectie solara- palarie, sapca cu cozoroc
- ochelari de soare
- crema de protectie solara FPS 50 si strugurel FPS 30
- termos 0,75-1 ltr
- trusa personala tacamuri optional dar recomandabil
- sac de dormit cu temperataura confort cca -15Cº
- saltea poliuretan, sau autogonflabila tip Thermarest
- lanterna frontala
- batiste hartie
- servetele umede
- bete telescopice
Atentie!Nu este nevoie de piolet si coltari

Note:
• Acte necesare pentru participarea la expeditie: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in Romania
- adeverinta medicala in care sa fie specificat „apt pentru expeditie montana Kilimanjaro, 5895 m".
• dovada vaccin febra galbena (carnet galben).


• Informatii referitoare la cazare:


• Clasificarea hotelului din program este in conformitate cu standardele existente in Tanzania si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Camerele triple din hotel sunt camere duble cu pat suplimentar si se pot confirma in functie de disponibilitate.
Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de ghid. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

• Informatii utile referitoare la zborul cu avionul:
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Limita de bagaje de cala este de 23 kilograme si 10 kilograme pentru bagajul de mana. Depasirile de limita de kg se achita separat pe aeroport.


Pentru informatii despre costurile ascensiunii, ghidaj, echipament, zboruri si pentru inscrieri in cadrul expeditiei noastre va rugam sa ne scrieti la adresa:
summits.experts@gmail.com sau la numerele de telefon: 0727 777 859 sau 0741 576 088.


Detalii veti gasi si pe pagina noastra de Facebook:

https://www.facebook.com/events/599510923733476/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu