Expeditie pe Varful Triglav, Alpii Iulieni, Slovenia, 5-10 august




Slovenia este o tara uluitoare, cu pesiaje fabuloase: pereti enormi de stanca, defilee si rauri repezi, pesteri ascunse si paduri de conifere. Foarte aproape de Austria, cu iesire la Marea Mediterana, langa Italia, aceasta tara te invita parca sa ramai cat mai multa vreme printre stancariile sale vechi de milenii sau pe crestele muntilor sai, Alpii Iulieni, cu varful Triglav!

Iata de ce va propunem o expeditie in inima Alpilor Iulieni, pe Muntele Triglav, 2864 m, unul dintre cele mai importante simboluri slovene, situat in partea de nord-vest a Sloveniei, in sud-estul Muntilor Alpi.

Perioada: 5 - 10 august 2015



Ziua 1: Intalnire la ora 9 in Brasov. Vom pleca catre Slovenia, urmand o ruta prin Ungaria. Vom innopta la o pensiune in Ungaria, situata langa granita cu Slovenia.

Ziua 2: In aceasta zi, dupa ce vom servi micul dejun ne vom indrepta catre zona orasului Bled din Slovenia, acolo unde vom vizita castelul situat in imediata apropiere a lacului omonim, un lac alpin de o rara frumusete, unul dintre cele mai frumoase din Alpii Iulieni.
Cazare la casute - campingul Kamne Dovje, Mojstrana - in zona Parcului National Triglav.




Ziua 3: Dimineata devreme vom lua calea muntelui Triglav, iar dupa circa 5 ore de urcus sustinut vom ajunge la Cabana Kredarica sau Triglavski Dom, 2515m altit., acolo unde ne vom si caza. Cabana este situata intr-o caldara glaciara enorma, chiar la poalele varfului Triglav, intr-o zona foarte spectaculoasa, dominata de peretii de calcar ai muntelui si de numeroase rute alpine de via ferratta.

Durata traseu: 4-5 ore pana la cabana.
Dificultate traseu: medie.




Ziua 4: Dimineata devreme servim micul dejun, apoi abordam una din rutele catre varful Triglav, folosindu-ne pentru ascensiune de numeroasele cabluri de otel, care domina muntele. Traseul este unul expus, insa fara dificultati tehnice deosebite. Ruta necesita insa atentie din partea turistilor, o buna pregatire fizica si utilizarea unui echipament adecvat: ham alpinism, casca, carabinere, anouri. Dupa circa 2 ore de ascensiune vom flutura drapelul romanesc pe varful Triglav, Acoperisul Sloveniei, 2864m. Coboram apoi la cabana.

Durata traseu: 3-4 ore dus-intors pana la cabana Kredarica.
Dificultate traseu: dificila. Traseu cu zone expuse, dotat cu cabluri de via ferratta.




Dupa ce vom ajunge la cabana, vom servi pranzul, apoi ne vom face rucsacii si vom cobori catre campingul Kamne Dovje.
Cazare la casute - camping Kamne Dovje.

Ziua 5: Astazi vom vizita celebra pestera Postojna, cel mai cunoscut fenomen carstic din Slovenia, situata pe ruta dintre Maribor si Trieste. ne vom deplasa cu trenuletul in interiorul pesterii si vom admira minunatiile adancurilor.
Tot astazi vom vizita defileul raului Reka, Skocjan. Raul Reka formeaza pentru circa 4 kilometri un defileu extraordinar, dupa care intalneste o bariera muntoasa sub care efectiv dispare in subteran pentru inca 34 kilometri, la sfarsitul carora iese la suprafata inainte de a se varsa in Marea Adriatică, aproape de Trieste. Din locul unde râul dispare in subteran,  incep cavitatile subterane, care formeaza o pestera uluitoare de circa 3,5 km, pe care o vom vizita. Intregul fenomen carstic este declarat sit UNESCO.
Seara ne intoarcem la campingul Kamne Dovje, unde ne cazam la casute.

Pestera Postojna


Defileul Scokjan


Ziua 6: Dimineata devreme ne luam la revedere de la frumusetile Alpilor Iulieni si ne indreptam spre tara, pe ruta Slovenia-Austria-Ungaria-Romania.

Tarif: 390 euro/ pers.
Tariful include: 
- cazare la pensiune in Ungaria cu Mic Dejun inclus
- cazare camping Kamne Dovje, la casute in zilele 2, 4 si 5
- cazare la cabana Kredarica in ziua a 3-a
- bilete acces in Pestera Postojna si in Defileul Skocjan
- servicii de ghidaj montan.

Tariful nu include:
- transportul
- alte servicii nespecificate in program.




Atentie! Aceasta este o tura montana de anduranta ce necesita o buna pregatire fizica a turistilor. Nu este recomandata persoanelor care sufera de rau de inaltime, datorita traseului de acces catre varful Triglav, care este unul specific zonelor de via ferratta.

Summits' Experts poate pune la dispozitie echipament de alpinism primelor 6 persoane care se vor inscrie in cadrul expeditiei: ham, casca, carabiniere, anouri alpinism.

Pentru detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati la adresa: summits.experts@gmail.com sau pe eventul de pe Facebook.

https://www.facebook.com/events/297457367091478/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu