Expeditie de primavara in Muntii Macin, 30 aprilie - 3 mai


Va propunem o tura de primavara printre florile din muntii Macinului.
Perioada: 30 aprilie - 3 mai.




Ziua 1, joi 30 aprilie: Intalnire ora 18 la bacul din Braila, de unde vom traversa Dunarea si vom ajungem  pe taramul Dobrogei la Smardan. Ne indreptam spre orasul Macin  unde ne cazam.
Ne pregatim pentru expeditia de a doua zi in Parcul National Muntii Macinului, apoi servim cina.
Cazare la pensiune in Macin.


Ziua 2, vineri 1 mai: Dupa micul dejun plecam impreuna spre Culmea Pricopanului,  teribila lama de granit,  vestigiu a ceea ce o data au fost muntii Hercinici care se avantau la aproape 4000 de metri!
De pe culme vom avea privelisti uimitoare spre Podisul Dobrogei de nord, Podisul  Babadagului, sau spre meandrele Dunarii. Avem sanse foarte mari sa observam in habitatul sau natural  broasca testoasa dobrogeana  - Testudo Graeca Ibera .


Vom putea observa, desigur cu grija necesara acordata unei specii protejate, atat exemplare mature, dar si broscute tinere abia  iesite din gaoace. In zona Sfinxului din Macin o uluitoare formatiune naturala sculptata in stanca, vom servi gustarea pe care  am adus-o cu noi, si dupa cca.  6-7 ore coboram si ne indreptam spre pensiunea noastra.


In functie de marimea grupului dr turisti vom vizita Crama Dobrogeana din Macin unde vom asista la o prezentare oenologica. Aici avem posibilitatea sa achizitionam excelentul vin de Macin care se va asezona perfect cu pestele care ne asteapta la cina din aceasta seara. Optional, vom vizita amplasamentul vechii cetati getice Arrubium si cimitirul turcesc din localitate.
Pregatire pentru ascensiunea de a doua zi.
Cina cu peste, cazare pensiune Macin.

Ziua 3: sambata 2 mai. Dupa micul dejun pornim spre  cel mai inalt varf al muntilor Macin, varful Tutuiatul 467m.
Drumul ne scoate in cale Izvorul italienilor aflat in saua Tutuiatului un suvoi de apa neasteptat de rece si de puternic. Pentru ca suntem in perioada de inflorire a Bujorului de Macin  - Paeonia Peregrina, vom cauta aceasta minunata floare in desisul din zona varfului Tutuiatu.  Dupa cca. 4 ore coboram in loclitatea Greci unde putem servi pranzul si celebrele prajituri de la cofetaria Angelo.


In functie de timpul ramas vom vizita impreuna  amplasamentul cetatii Troesmis si lacul antropic Iacobdeal ramas pe locul unei foste exploatari de granit. Dupa masa ne intoarcem la pensiune.
Cina, optional peste, cazare la pensiune in Macin.



Ziua 4, duminica 3 mai: Mic dejun, vom pleca sa vizitam  manastirile  Cocos, Celik Dere si Saon,  lacasuri care au pastrat vie credinta ortodoxa  pe aceste meleaguri.  Spre dupa masa  ne indreptam catre Smardan pentru trecerea cu bacul spre Braila si mai departe spre casa.

Tarif persoana:  460 lei. Pentru inscrieri va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa summits.experts@gmail.com.

http://www.summitsexperts.ro/index.php/contact

Sau pe eventul de pe Facebook:  https://www.facebook.com/events/344634342414518/


Programul include:
- cazare 3 nopti in camere duble si comune la pensiune in orasul Macin.
- demipensiune – 3Xmic dejun  si 3X cina (cel putin o cina va include peste).
- taxa de acces in Parcul national Muntii Macinului.
- servicii ghid montan.

Programul nu include
- pranzul aferent  sejurului
- bauturile alcoolice si nealcoolice
- alte servicii nespecificate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu