Ascensiune pe Varful Parangul Mare, 2519 m, 3-5 aprilie


Dupa ce zilele acestea am admirat Parangul de pe crestele cele pline de nea ale Retezatului, va propunem o tura pe zapada in muntii Parang, pe al patrulea varf al tarii, pentru a privi departe in zare catre varfurile albe ale Retezatului.

Perioada: 3-5 aprilie 

Punct de intalnire –  parcarea de langa gara din Petrosani, situata exact deasupra garii, acolo unde opresc microbuzele locale. Aici ne vom intalni vineri, 3 aprilie, ora 15. De aici vom urca cu masinile pana la locul de parcare, situat langa instalatia cea noua de telescaun de la poalele Parangului.

Vom lua telescaunul si vom ajunge la Vila Parang, cota 1650 acolo unde ne vom si caza.

In aceasta seara vom purta o discutie despre programul turei de iarna de a doua zi si despre echipamentul necesar si instructajul tehnic.

Sambata, 4 aprilie, la ora 7 luam micul dejun, apoi pregatim rucsacii si la ora 8 plecam pe munte. Vom urca catre varfurile Parangul Mic, Carja si Parangul Mare, 2519m.

Seara revenim la locul de cazare, unde va vom detalia pentru cei interesati amanunte interesante despre expeditiile externe din aceasta vara ale Summits' Experts: Expeditia din muntii Balcani din iunie, varfurile Mont Blanc din Alpi, Grossglockner din Austria, Triglav - Slovenia, Damavand - Iran, Matterhorn - ruta italiana si Elbrus din Caucaz.

Dificultate traseu: medie.
Durata dus-intors: 9-10 ore.

Duminica, 5 aprilie - servim micul dejun, coboram cu telescaunul, ne luam "La revedere" de la muntii Parang si ne reintoarcem acasa.

Atentie! Avand in vedere ca traseul prezinta dificultati specifice muntilor Parang si turelor alpine derulate in conditii de iarna, pregatirea fizica si tehnica a turistilor trebuie sa corespunda unui nivel mediu.

Summits' Experts poate pune la dispozitie echipament - coltari, piolet, casca - pentru primele 6 persoane inscrise in cadrul turei si care achita un avans de 50% din tarif.

Atentie! In cazul in care starea vremii nu va permite efectuarea traseului in conditii de siguranta, aceasta tura va fi reprogramata. In acest moment, prognoza meteo este favorabila turei!

Aceasta este o tura alpina de iarna, asa incat nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine groase, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni grosi, manusi, caciula sau cagula, bocanci de iarna, o lanterna frontala, bete de trekking, rucsac pentru tura de 1 zi. Tura necesita echipament de iarna: coltari, piolet, casca si bocanci de sezon.

Cost excursie: 290 lei. 
Informatii si inscrieri la adresa: summits.experts@gmail.com sau pe event-ul de pe Facebook.
Telefon: 0727 777 859 sau 0741 576 088. 

Tariful include:
- cazarea la vila Parang in noptile de 3 si 4 aprilie
- micul dejun din data de 4 si 5 aprilie dimineata
- telescaunul dus-intors Petrosani - Vila Parang
- serviciile de ghidaj montan.

Tariful nu include:
- transportul
- orice alte servicii solicitate de turisti si care nu au fost specificate in program.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu