In Piatra Craiului, printre branduse si ghiocei!

Primavara a sosit si sus in munti, iar pajistile sunt pline de flori: branduse si ghiocei, care dau o combinatie aparte de violet si alb, pe fundalul verde al brazilor si cel albastru al cerului, uneori intunecat si amenintator, alteori, senin!

In Piatra Craiului, daca ai noroc si prinzi o zi senina de primavara, ceea ce ti se dezvaluie, te face sa iti doresti sa ramai acolo, printre flori si sa asculti cum suiera vantul printre molizi, inca nemultumit parca, de aparitia razelor de soare si de sosirea Primaverii!









Impreuna cu colegii din Alpin Club Brasov, am urcat intr-o tura scurta catre cabana Curmatura, loc de popas binecunoscut si apreciat de drumetii insetati de cararile muntelui. 

De fiecare data cand urc in Crai, am sentimentul ca revin undeva, acasa. Mi se intampla sa revad locuri dragi, care parca, isi schimba culoarea si mirosul, dar totusi raman aceleasi! 





Bineinteles, cainii rasa Saint Bernard, care traiesc la cabana, au simtit mirosul sandvisuri-lor noastre si au inceput sa se gudure pe langa noi.





Interiorul cabanei este mai mult decat primitor, iar la semineul din imagine, in seri de iarna cu viscol crunt afara, se aud povesti de mult uitate, despre intamplari trecute sau care vor veni, acolo in inima Craiului!




In zona de creasta, muntele inca isi pastreaza cusma alba de nea, aviz celor care vor sa il urce in prag de primavara: nu este de glumit cu Creasta Nordica a Pietrei Craiului in acest anotimp. Desi pare ca urcarea este lejera, trebuie sa tineti cont de faptul ca in creasta este inca multa zapada, iar avalansele inca nu au curs in intregime!








Calatorului ii sade bine cu drumul, asa ca am pornit din nou sa strabatem poienile de sub Padinile Frumoase ale Craiului, locuri care incanta prin puzderia de ghiocei si branduse, abia iviti de sub nameti. Aici discutam cu colegul si prietenul Sandu, despre o posibila abordare alpina a valcelului care se contureaza in fundal, cel cu multa zapada pe el! Ar putea fi o cale de acces catre creasta masivului, o provocare pe care va trebui sa o dovedim, in scurt timp!



Ghioceii si brandusele Craiului, la picioarele noastre.





Uneori, primavara, vremea se schimba ametitor de repede la munte, asa ca nu am scapat nici noi de ploaia amestecata cu mazariche inghetata, care vrea parca sa ne reaminteasca ca iarna inca nu si-a lepadat toate cojoacele!




A fost o tura lejera, de primavara, in Piatra Craiului, asezonata cu flori, dar si cu ultimele semne ale iernii celei aspre! In curand, totul va fi verde crud, la poalele Craiului, o invitatie pentru drumetie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu